Branches

Branches Marketing Accent 

Hier vind je een greep uit de opdrachtgevers van Marketing Accent in verschillende branches. Je kunt zeggen dat mijn klantenkring grotendeels valt binnen de brede noemer ‘de maakindustrie’. De maakindustrie in Nederland is sterk, biedt veel werkgelegenheid en kent volop groeipotentie. Daarnaast zijn de dienstensector en bijvoorbeeld ook de export grotendeels gekoppeld aan de industrie. De maakindustrie in Nederland is volop aan het verduurzamen.

Ik wil mijn bijdrage leveren door bedrijven in deze industrie op het gebied van marketing en communicatie te helpen, zodat deze krachtige en mooie positie voor Nederland ook in de toekomst behouden blijft.

Marketing Accent in de maakindustrie

De ondersteuning en begeleiding in marketing en communicatie bij de verschillende opdrachtgevers varieert van complete positioneringstrajecten en marketingstrategieën tot begeleiding bij nieuwe websites, hands-on workshops, trainingen en presentaties, bijvoorbeeld op het gebied van content en zakelijke social media. Maar ook diverse schrijfopdrachten zoals (interview)blogs en SEO-webteksten vallen hieronder.

Om je een indruk te geven waar mijn opdrachtgevers zich veelal bevinden, som ik hieronder een aantal branches en bedrijven op die ik bij hun marketing- en communicatieactiviteiten heb mogen ondersteunen en/of nog steeds ondersteun. Wil je een toelichting op mijn kennis van en ervaring met een specifieke branche, dan ga ik graag met je in gesprek.

Toelevering aan de bouw

Binnen de bouw en met name de toelevering aan de bouw help ik uiteenlopende klanten, zoals als specialisten in bouwconcepten, wanden, plafonds, isolatie, natuurleien, steigermaterialen en sluitoplossingen, zoals:

Referentie toelevering bouw - Marketing Accent - Marlene Dekkers

Installatiebranche

Ook specialisten op het gebied van duurzame energiesystemen, verwarming, ventilatie, warmtepompen en zonne-energie binnen de installatiebranche behoren tot mijn klantenkring, zoals:

 

Houtbranche

Binnen de houtbranche ondersteun ik houtverwerkende bedrijven, zoals houtskeletbouwers en timmerfabrikanten van houten deuren, kozijnen en bijvoorbeeld trappen. Maar ook houthandelaren, verenigingen, keuringsinstituten en opleiders binnen de houtbranche en timmerindustrie mag ik begeleiden bij hun marketingactiviteiten. Aan campagnes als ‘Hout. Natuurlijk van nu’ van Centrum Hout en ‘Hout. De natuurlijke keuze’ van Fedustria lever(de) ik een strategische en tactische bijdrage.

 

Referentie houtbranche - Marketing Accent - Marlene Dekkers

Metaalbranche

Binnen de metaalbranche help ik bedrijven die zowel eigen metalen producten voeren, metaalbewerkingen uitvoeren op klantspecificatie of dealer zijn van bijvoorbeeld lagers en cilindersloten. Deze metaalbedrijven zijn volop bezig met trajecten als lean, QRM, digitalisering en verduurzaming en willen slagkrachtiger worden op het gebied van commercie, marketing en communicatie. Opdrachtgevers zoals:

Referenties metaalbranche - Marketing Accent - Marlene Dekkers
Meer maakbedrijven

Ook uiteenlopende andere maakbedrijven zoals producenten van printmachines, natuursteentoepassingen, plastic verpakkingen en bijvoorbeeld noodverlichting en stalautomatisering ondersteun ik of heb ik in het verleden geholpen. Klanten zoals:

Referenties maakindustrie - Marketing Accent - Marlene Dekkers

Dienstverlenende bedrijven 

Daarnaast help of hielp ik diverse dienstverlenende bedrijven zoals een grote deurwaarder, of zij die hun expertise hebben in bijvoorbeeld watervoorziening, logistiek of wonen met uiteenlopende marketingdiensten. Bedrijven zoals:

Referenties dienstverlening - Marketing Accent - Marlene Dekkers

Onderwijs

Binnen het onderwijs ondersteun(de) ik opleiders, stichtingen en toetsingsinstituten in basisonderwijs, voortgezet en hoger (beroeps)onderwijs. Mijn dienstverlening bestaat hier vaak uit marketingtrainingen en -workshops voor docenten en schoolbesturen. Bijvoorbeeld:

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Laten we dan even contact hebben.

Blijk ik niet de aangewezen persoon voor je te zijn, dan kan ik altijd anderen binnen mijn netwerk aanbevelen.

 

Direct contact

Bel 06 25 481 882

Mis geen updates!

Kennisleiderschap om met je bedrijf te schitteren

Laat dankzij kennisleiderschap je bedrijf schitteren   Kennisleiderschap (of de Engelse marketingterm ‘thought leadership’) komt er op neer dat je jouw klant met jouw expertise een vernieuwende kijk geeft op zijn of haar problemen en worstelingen. De kern van kennisleiderschap is namelijk het bieden van een  op relevante thema’s en dit concreet uitdragen in wat …

Marketingkansen pakken door op trends in te spelen

BedrijfsDNA; wat is het en wat brengt het?

meer blogs

Contentmissie in b2b formuleren

Heb je nog geen volledige contentstragtegie uitgewerkt, maar wil je toch graag werken vanuit een bepaalde basis? Formuleer dan als houvast de contentmissie van je bedrijf. Deze bestaat uit 3 onderdelen.

Toegevoegde waarde in b2b

Achterliggend verlangen van b2b klanten

meer inspiratie
Volg mijn updates Logo Marketing Accent
sluiten