Boekreview ‘When digital becomes human’

Het lijkt nog zo ver van je bed, toch kruipt het bijna tegen je aan…

De feestdagen kwamen voor mij vroeg dit jaar! In november bood Steven van Belleghem namelijk aan zijn oplettende fans via Twitter de mogelijkheid om zijn boek te ontvangen. In ruil voor een review. Ik greep mijn kans en een paar dagen later lag een gesigneerd exemplaar met persoonlijke boodschap in mijn bus te schreeuwen om gelezen te worden. Wat een leuk cadeau (zeker voor een fan)!

When digital becomes human steven van belleghemDoor drukte later dan gehoopt, maar niet minder enthousiast, las ik afgelopen week eindelijk het boek `When digital becomes human´. In bad. En wat was dat opnieuw een cadeau zeg! Het is een absolute must read, maar dan niet in bad…

Steven is Koning Kennisdelen. Als je hem een beetje volgt, heb je zo een samenvatting van het boek te pakken. In blogs, webinars, presentaties en video’s, komt de essentie van zijn betoog vanuit verschillende invalshoeken voorbij. Prachtig hoe hij met zijn vooruitziende blik z’n kennis gewoon durft te delen met ons!

Er zijn diverse recensies over dit boek geschreven. Hier en hier bijvoorbeeld, dus dat doe ik niet. Wel geef ik je graag mee waarom ik vind dat je dit boek absoluut niet mag missen…

Ik lees ook Steven’s boeken vanuit het perspectief van mijn klantomgeving. Technisch georiënteerde B2B ondernemers en marketeers, die in vaak erg conservatieve markten het verschil willen en moeten gaan maken. Die, gechargeerd, vernieuwing in marketing, vaak nog (niet eens) in de kinderschoenen hebben staan. Mooier kan ik dat niet maken, dat is de realiteit bij een groot deel van mijn klanten. Zij zijn juist geholpen bij essentiële eerste stappen.

En dus is het belangrijk, vanuit die situatie te oordelen of dit een geschikt boek voor hen is. Om te zien of ze aan kunnen haken en het niet de zoveelste ‘ver van hun bed show’ is. Jazeker, is dit boek geschikt! Of je het nou op de voet volgt of geen idee hebt wat er dankzij technologie en digitalisering boven ons hoofd hangt, Steven weet in begrijpelijke taal, met uiteenlopende en enthousiasmerende voorbeelden de noodzakelijk veranderingen voor jouw bedrijf haarfijn beet te pakken. Knap voor iemand die zelf meer dan ‘gevorderd’ is op het gebied van transformatieprocessen.

steven van belleghemAls je na het lezen van dit boek, niet gisteren al het roer om wilt gooien, dan zoek je louter naar excuses waarom het niet kan. En vrees ik, net als Steven dat terecht doet, voor je bestaansrecht tussen nu en 5 jaar. Bangmakerij? Nee, realiteit. Don’t shoot Steven the messenger, hij biedt je tal van mogelijkheden om de verandering tijdig te omarmen. Ook in kleine stapjes, vanuit een solide basis kun je het verschil nog steeds maken.

Maar dan wel nu beginnen! Met als uitgangspunt je klanten, fans en ambassadeurs.

Steven bewijst het zelf, ook met dit cadeautje voor mij. Ik ben fan, dat wordt na deze actie zeker niet minder. Ik voel me gewaardeerd, omdat Steven mij als mens behandelt, de moeite neemt me met een persoonlijke boodschap te bedanken voor mijn enthousiasme en dondersgoed weet dat niemand zijn boek zo goed kan aanbevelen als zijn fan. Top!

Ik ben oprecht blij met de inhoud van dit boek. Blij voor mijn klanten dat ze dankzij het lezen, beter weten wat hen boven het hoofd hangt en belangrijker nog, handvatten krijgen om te overleven. Steven zorgt dat er geen excuus meer is voor jou. Zijn voorbeelden tonen aan dat het kan. Dat cadeau gun ik jou ook.

Een tipje van de ‘transformatie sluier’ uit ‘When digital becomes human’:

– Technologie is nog net iets dommer dan wij, maar niet lang meer…

– Echte toegevoegde waarde is, dankzij digitalisering, dat je als mens bij een probleem menselijk contact wilt

– Het  verschil zit ‘m in het emotionele, maar kan alleen scoren als het rationele perfect verloopt.

Oh ja, niet in bad lezen was mijn advies. Waarom niet? Omdat als je er aan begint, je niet meer kunt en wilt stoppen. Met een verschrompelde huid, koud water en meer van dat soort ongemakken tot gevolg. Gewoon lekker op de bank kruipen dus en al lezende ervaren dat de ‘transformatie-ver-van-je-bed-show’ akelig dicht tegen je aan kruipt…

Bronvermelding beelden: stevenvanbelleghem.com

En de leuke reactie:

Reactie steven van Belleghem

Lees verder: Marketing van ‘inside out’ naar ‘outside in’

Van ‘inside out’ naar ‘outside in’ marketing & communicatie Vaak merk ik bij toeleverende bedrijven aan de bouw, dat er enorm gepassioneerde mensen werken met heel veel kennis van zaken. Geweldig om te zien. Dat wat via hun marketing en communicatie daarvan de ‘buitenwereld’ bereikt, is echter grotendeels vanuit het bedrijf zelf geredeneerd. Sla er ...

Geef een reactie op “Boekreview ‘When digital becomes human’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct contact

Bel 06 25 481 882

Mis geen updates!

* = verplicht veld

Social selling in mijn verkoopproces, waarom zou ik?

Social selling Deze tijd maakt één ding duidelijker dan ooit, als je in verkoop online niet zichtbaar en vindbaar bent, dan wordt het steeds lastiger om mee te kunnen blijven doen. Social selling, online sales, contentmarketing, zoekmachines, het kan allemaal best wel overweldigend overkomen. Zeker als je verantwoordelijk bent voor het salesteam, een specifieke klantgroep …

Dankzij beleving blijf je tussen de oren van je klant

Een contentmarketingstrategie in de bouw, hoe begin je goed?

meer blogs

focus & kennisleiderschap

Het sleutelwoord bij het bouwen aan ‘kennisleiderschap’ is focus. Want dat leidt tot herkenning en erkenning van datgene waar jij om bekend wil staan bij klanten.

Claim je b2b nichemarkt

succesvolle online b2b marketing

meer inspiratie
Volg mijn updates Logo Marketing Accent
* = verplicht veld
sluiten