Botox branding

barbies

Oké, allereerst… Overweeg je plastische chirurgie? Of denk je dat ik het hier heb over de verschroeiende pijn na zo’n ingreep? Dan stop hier maar met lezen. Dit gaat over wat er in de toekomst nodig is voor effectieve marketing.

Jaren geleden had ik het voorrecht Miami te verkennen. Ik schrok toen van veel vrouwen daar. Niet omdat ze aan zichzelf hadden laten sleutelen, maar omdat ze daardoor werkelijk allemaal op elkaar waren gaan lijken!

Je zo perfect mogelijk voordoen, zorgt er dus blijkbaar uiteindelijk voor dat het onderscheid onvindbaar is. Herkenbaar voor veel merken vandaag de dag, vind je niet?

Botox branding 

Jazeker! Ik heb het over je mooier voordoen dan je bent. Of nee, eigenlijk bedoel ik, want dat blijkt vaak zo te zijn, je minder mooi voordoen dan je eigenlijk echt bent!

Wijzelf, ons merk, ons bedrijf, jarenlang hebben we dat met z’n allen gedaan. Overal kwam die niet zo subtiele laag dikke make-up er overheen, of werd de buitenkant net nog iets meer opgesmukt met nep.  Ingewikkelde onderzoeken, opgepoetste cijfers en lachwekkende termen als ‘gepatenteerde formule’ en ‘blijmakende moleculen’. Yeah right! Botoxje hier, botoxje daar zeg maar.

Waarom gingen we massaal die oneffenheden en rimpels verdoezelen? Omdat we dachten dat het zo hoorde, iedereen deed het. Omdat we veronderstelden dat onze klanten dat wilden horen van ons. Maar ook uit angst voor onze vuile was buiten. En, misschien ook wel omdat we eigenlijk niet beter wisten.
Die tijd is wel voorgoed voorbij…

Wrinkles rule!

Botox brandingWe zijn eigenlijk allemaal een merk geworden. Op verre van subtiele wijze word je er nu op gewezen als je de zaken strakker getrokken hebt dan ze in werkelijkheid zijn. Of als je jezelf net iets perfecter voordoet dan je bent. Daar prikken ze gemakkelijk doorheen. Dankzij technologie, internet en natuurlijk social media. Het ultieme gereedschap om kritiek te leveren en de door iedereen te achterhalen waarheid te openbaren. Kun je dan niet beter die rimpels gewoon laten zien?

En ben er nou ook eens trots op!

Van nep weer terug naar echt

Het fijne is, die Botox is niet meer nodig! Durf je authentieke zelf te zijn. In de puurste vorm, dus met je eigenaardigheden en oneffenheden. Dat geldt voor jou zelf, voor merken en bedrijven. Als ik bedrijven help met het vinden van hun ‘natural beauty’, benadruk ik altijd dat mensen graag zaken doen met mensen. Vertel je het echte, niet-zo-perfecte, verhaal dan herkennen mensen zich hier namelijk eerder in. Je kweekt er begrip mee. Per slot van rekening is niemand perfect!

Vind je onderscheidende passie. Benadruk dat met verve. Op een slimme manier, via inbound marketing. Maak de boel niet mooier dan het is, maar doe wel de grootst mogelijke moeite om het oprecht mooi te laten zijn. Dan komt die ware schoonheid naar boven en weten klanten je (weer) te vinden.

Wat vind jij, wel of geen botox? Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

 

Lees verder: succesvolle marketingmindset

Om succesvol te zijn met je marketingactiviteiten is er eigenlijk maar 1 regel super belangrijk om goed te onthouden…  

Lees verder: The incredible Dr Pol, over authenticiteit gesproken

Voor veel mensen is authenticiteit een vage term. Toch wordt het te pas en onpas gebruikt. Ook in marketing komt het steeds vaker voorbij. En terecht volgens mij. Maar eens kijken wat authenticiteit nou eigenlijk is. En daarna een voorbeeld hoe je juist dat (onbewust) aan kunt wenden voor succes. Volgens Wikipedia is authenticiteit een ...

Geef een reactie op “Botox branding”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct contact

Bel 06 25 481 882

Mis geen updates!

Duurzame content met een ‘always on’ contentstrategie

Een slimme ‘always on’ contentstrategie met behulp van duurzame content In business-to-business is een ‘always on’ contentstrategie een slimme aanpak voor de lange termijn. Veel marketingverantwoordelijken benaderen contentmarketing echter met dezelfde mentaliteit als bij het voeren van een reclamecampagne. Ze ontwikkelen een paar stukken inhoud, rollen die uit en wachten dan op de resultaten. Toch …

Hoe je via kennisleiderschap je productiebedrijf laat groeien

Kennisleiderschap om met je bedrijf te schitteren

meer blogs

Contentmissie in b2b formuleren

Heb je nog geen volledige contentstragtegie uitgewerkt, maar wil je toch graag werken vanuit een bepaalde basis? Formuleer dan als houvast de contentmissie van je bedrijf. Deze bestaat uit 3 onderdelen.

Toegevoegde waarde in b2b

Achterliggend verlangen van b2b klanten

meer inspiratie
Volg mijn updates Logo Marketing Accent
sluiten